Plemići su zasluženo slavili s 4:0, a da su bili konkretniji u završnici u drugom poluvremenu, mogli su Tuzlaci doživjeti pravu katastrofu.

VEZANI TEKST - Zrinjski na Tušnju potopio Tuzla City, hat-trick Miloša Filipovića

- Dosta je nezgodno stajati i obrazlagati ovakvu utakmicu. Zbog toga kao trener i glavni odgovorni za ovu igru želim da se izvnim svim navijačama i preuzimam odgovornost za ovo što se desilo, a to bi i igrači trebali. Imali smo danas ekipu Zrinjskog koja je dosta dobro. Ovo je prvi put da nas je neko nadigrao, u svim segmentima su bili bolji i ja im čestitam na svemu. Mi se nismo pridržavali našeg plana koji je bio potpuno suprotan ovoga. Na terenu to nije izgledalo, cifre su neprijatne i za nas i za klub i za navijače - kazao je Nalić za kanal Arena Sport nakon utakmice, dodavši:

- Kao što sam rekao, ovo je prvi put da smo mi odigrali loše, poslije osam-devet utakmica i rezultiralo je nezgodnim rezultatom. Naše ambicije i moje ambicije se ne mijenjaju. Ja se nadam da ćemo mi iz ove utakmice izaći još jače. Imali smo četiri odsutna igrača, vraćaju se tri, ostaje još samo Barišić i vidjećemo kako će ovo da se razvija. U ovakavim okolnostima ja i ne zma da li ću ja biti taj koji će voditi ekipu sljedeće sedmice.