Banjalučko Tužilaštvo

Napad na Kovačevića bit će kvalifikovan kao pokušaj ubistva

Objavljeno: 27.08.2018. u 22:41

Dosadašnja istraga pokazuje da će napad na Vladimira Kovačevića, novinara TV BN, koji je u nedjelju navečer pretučen u Banjoj Luci, biti okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

- Na osnovu do sada preduzetih istražnih mjera i radnji od dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i pripadnika PU Banja Luka, taj napad će biti kvalifikovan kao pokušaj ubistva - kazali su iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Također, banjalučka policija je tokom dana saslušala nekoliko osoba u vezi sa mogućom povezanošću sa napadom na Kovačevića, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a.
Policija je intenzivirala istragu napada na Kovačevića koji je sinoć pretučen.

- Policijski službenici nastavljaju rad s ciljem rasvjetljavanja napada na Kovačevića - rečeno je iz MUP-a.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je sinoć u banjalučkom naselju Mejdan. Njega su, u klasičnoj "sačekuši", metalnim šipkama pretukla dvojica maskiranih napadača.

Članovi banjalučkih redakcija danas su se simbolično, u 5 do 12 sati, spontano okupili ispred Palate predsjednika, te zatražili da se što prije utvrdi ko je pretukao njihovog kolegu.

Kovačević, koji je prije nekoliko dana po drugi put postao otac, zadržan je na liječenju u banjalučkom Kliničkom centru.

Za sutra su, u znak podrške kolegi, mirna okupljanja najavili novinari i medijski radnici i u Sarajevu i Zenici, te u Mostaru.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije