open-navfaktor-logo
search
Koordinacioni tim i Štab RS-a
Naredbe u Bosanskoj Gradiški se poštuju, u funkciji karantinsko naselje u Bosanskom Šamcu
Tim za praćenje provođenja mjera Štaba za vanredne situacije RS-a danas je održao sastanak na kojem je predstavljen izvještaj o posjeti Bosanskoj Gradiški.  
25.03.2020. u 18:01
get url
text

Tim za praćenje provođenja mjera Štaba za vanredne situacije RS-a danas je održao sastanak na kojem je predstavljen izvještaj o posjeti Bosanskoj Gradiški. Prilikom posjete Bosanskoj Gradiški konstatovano je da se sve naredbe dosljedno poštuju, što je doprinijelo veoma malom broju zaraženih od virusa korona u ovom gradu.

Evidentirani su problemi u odvijanju saobraćaja, jer se veliki broj kamiona nalazi na prilazima Bosanskoj Gradiški i veliki broj vozača čeka i po više dana da uđe u Hrvatsku. Кonstatovano je da karantin funkcioniše u skladu sa mjerama štaba za vanredne situacije.

Tim će uputiti zahtjev nadležnim institucijama o rigoroznoj kontroli bolovanja u institucijama neophodnim za provođenje mjera štaba, a sutra će posjetiti Doboj.

Karantinsko naselje u Bosanskom Šamcu od danas je u funkciji, a od sutra će biti uspostavljeno i u Bosanskom Brodu - rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić. Podsjetio je i da od danas u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjoj Luci počinje smješataj pozitivnih na koronavirus.

Na sastanku članova glavnog koordinacionog tima u RS-u, kojeg osim Šeranića čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, apelovano je na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od koronavirusa, kao i na osobe kojime je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Analizirano je provođenje svih dosadašnjih mjera Štaba za vanredne situacije, kao i mjera koje predstoje u borbi sa koronavirusom, saopćeno je iz Vlade RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.