open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Narednih dana promjenjivo vrijeme, evo kad nam stižu padavine
Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano i pretežno oblačno vrijeme, a u petak sa očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu u drugoj polovini dana.
01.11.2022. u 08:18
get url
text

Jutros preovladava sunčano vrijeme. Magle ima na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutros je najhladnije bilo u Bugojnu i Drvaru gdje su izmjerena dva stepena Celzijusa. U Jajcu i Livnu izmjerena su četiri stepena, Sanskom Mostu i Zenici pet, Banjaluci, Grudama, Ivan Sedlu i Sarajevu sedam, Bijeljini, Doboju, Gradačcu i Tuzli osam, Bihaću i Bjelašnici devet, Mostaru i Trebinju 14 i Neumu 17 stepeni.

- Danas u Bosni i Hercegovini većinom sunčano vrijeme. Prijepodne magle će biti na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu do 28 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje povećanje oblačnosti sa zapada što će uvjetovati umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepena.

U četvrtak se u sjevernim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno prijepodne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu u drugoj polovini dana. Padavine su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.