open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Narednih dana u BiH sunčano, u ponedjeljak na planinama počinje snijeg
Jutros je u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka, a u ostatku zemlje pretežno sunčano, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
05.01.2023. u 08:19
get url
text

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Livno -3; Bugojno, Sokolac, Srebrenica -2; Drvar -1; Bjelašnica, Doboj, Ivan Sedlo, Sanski Most, Stolac, Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg, Zenica 1; Mostar 3; Trebinje, Zvornik 4; Gradačac 7; Neum 8 stepeni Celzijusevih.

- Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni - dodaju iz FHMZ.

U Sarajevu u višim dijelovima grada sunčano, a u nižim tokom prijepodneva magla. Dnevna temperatura oko 9 stepeni.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana.

Tako nas sutra očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Prvi dan vikenda bit će pretežno sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 9 do 15 stepeni.

U nedjelju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana ili tokom noći. Tokom dana kiša je moguća u zapadnim područjima Bosne, a tokom noći u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 9 do 16 stepeni.

Prvi radni dan iduće sedmice prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje do kraja dana ili tokom noći. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu Bosne do 12, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.