open-navfaktor-logo
search
Međusobne optužbe
Naša stranka objasnila zašto je objavila sliku svoje bivše članice sa krvavom rukom preko lica
Općinski odbor Naše stranke Novi Grad Sarajevo reagirao je na optužbe vijećnika Demokratske fronte Mirze Memiševića i načelnika Novog Grada Semira Efendića u vezi sa objavom fotografije bivše članice Naše stranke Enise Spahić sa krvavom rukom koja prekriva njeno lice.
17.01.2021. u 13:26
get url
text

Dio javnosti, pa i Memišević i Efendić, su tu fotografiju ocijenili kao prijetnju vijećnici Spahić. Takve optužbe su, s druge strane, u Našoj stranci objasnili kao "tendenciozne reakcije".

VEZANI TEKST - Naša stranka: Izvinjavamo se zbog prevare Enise Spahić, izdaje povjerenja i glasa koji ste dali

- Mirza Memišević, zamjenik predsjedavajućeg, izabran glasovima vijećnika SDA, tendenciozno spominje da se radi o pozivu na nasilje. Vrijedi spomenuti da je Memišević ličnu kampanju za protekle Lokalne izbore zasnivao na oponiranju načelniku i SDA, pa sadašnji klub "vijećnika preletača" Memišević-Spahić možemo okarakterizirati savršenim skladom nesklada. Sa druge strane Efendić, protiv kojeg je potvrđena optužnica zbog teškog krivičnog djela, optužuje nas da smo mafijaška organizacija. Razlog za ove optužbe njih dvojica nalaze u fotografiji izvjesno buduće gradske vijećnice Enise Spahić, preko koje se nalazi otisak dlana u boji Naše stranke – navodi se u saopćenju.

Memiševića i Efendića u Našoj stranci smatraju za "necertificirane tumače simbola", te ih optužuju da evidentno zlonamjerno izvlače netačne zaključke.

- Tumačenje je jednostavno, radi se o ruci vijećnice izabrane glasovima ljudi koji su željeli promjene u našoj općini, ruci koja je netom nakon izbora, iskoristivši Našu stranku i ljude koji u njenu ideju vjeruju, ukazano povjerenje iskoristila da zadovolji načelnikove, a dokazat će se i svoje interese. Ta ruka predstavlja tešku obmanu i prevaru ličnih, a još važnije kolektivnih principa, zbog čega smo se još jednom dužni ispričati svima koji su glasali za dotičnu – navodi se.

Naša stranka Novi Grad Sarajevo, dodaju, nastavlja da radi u korist građanki i građana.

- Sigurni smo da će rezultati budućih glasanja u OV Novi Grad Sarajevo i provjera imovinskih kartona izabranih predstavnika i njihovih bližih srodnika dokazati da je ono što govorimo prava i jedina istina. STOP trgovini vijećničkih mandata i licitiranju voljom građanki i građana – zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.