open-navfaktor-logo
search
Obračun u holu
Nasilje u NSRS-u: Bundalo fizički napao Vukanovića
Detalje napada u NSRS-u je ispričao Vukanović
18.07.2019. u 19:49
get url
text

Šef zastupničkog kluba PDP-a Perica Bundalo danas je fizički nasrnuo na zastupnika SDS-a Nebojšu Vukanovića. Ovo je u NSRS-u potvrdio Vukanović, koji je rekao da ga je u skupštinskom holu napao Bundalo, zavrnuvši mu ruku, prijeteći mu i psujući.

-Ja sam danas grubo napadnut u skupštinskom holu. Prišao mi je šef kluba PDP-a, zavrnuo mi ruku, psovao i vrijeđao - kazao je Vukanović.

Do napada na Vukanovića došlo je u vrijeme skupštinske pauze, nakon što je Bundalo saopćio da će njegov klub, izuzev Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, podržati Dodikov stav o Pelješkom mostu. Njegova podrška je praćena i nekim zaključcima da se iz NSRS naloži Saboru Hrvatske da rješava neka pitanja BiH, na što mu je replicirao Vukanović, govoreći da je njegovo obraćanje sramno.

Kako BN saznaje, Bundalo danas nije bio nimalo prijatan ni prema stranačkim kolegama Stanivukoviću i Trivić, koji smatraju da Pelješki most nema veze s interesom RS-a.

Stanivuković i Trivić su javno saopćili da neće podržati stav da je Pelješki most interes RS-a. Smatraju da je to interes pojedinaca, prije svega Milorada Dodika i Dragana Čovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.