open-navfaktor-logo
search
Ništa od elite
Navijači njemačkog velikana proklinju jedan datum
HSV je katastrofalnim nizom (četiri poraza i dva remija) sebe doveo do toga da će i naredna sezona Bundeslige proći bez ovoga tima
13.05.2019. u 12:40
get url
text
Neredi i bakljada nakon ispadanja iz Budeslige prošle sezone

Prokleti 12. maj, tako će vam makar reći navijači Hamburger Sport-Vereina. Na ovaj dan prošle godine fudbaleri trostruskog prvaka Njemačke i osvajača Kupa evropskih šampiona iz 1983. godine po prvi put u historiji kluba napustili su Bundesligu, i to poslije 55 godina i 1866 utakmica.

Ispadanje bundesligaškog "Dinosaurusa", kako su često njemački mediji znali osloviti HSV zbog njegovog statusa, obilježili su veliki incidenti na Imtech Areni.

Nije samo ispadanje iz društva najboljih njemačkih klubova razlog zbog kojeg navijači HSV-a proklinju 12. maj. Naime, jučer (12. maj op.a) su fudbaleri HSV s visokih 4:1 poraženi u gostima kod drugoplasiranog Paderborna, nakon čega je postalo jasno da se klub iz Hamburga neće vratiti među elitu.

Katastrofalni niz (četiri poraza i dva remija) glavni je "krivac" što će i naredna sezona Bundeslige proći bez tima za koji su u prošlosti igrača četverica bh. reprezentativaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.