FK Željezničar sinoć je objavio vijest koja je, čini se, konačno, ujedinila navijače - one koji su za Amara Osima i oni koji simpatišu Senada Misimovića.

Nakon pobjede nad gradskim rivalom (5:2), tim sa Grbavice odlučio je pustiti u prodaju posebnu ediciju dresova. A ovaj potez čelnika Plavih osudila je većina navijača najtrofejnijeg bh. kluba, što se može vidjeti i u komentarima na zvaničnoj Facebook stranici FK Željezničar.

- Zamolio bih zvaničnike, da POD HITNO skinu ovo sa zvanične stranice kluba! Ovo nije naš nivo... - napisao je Bulend Biščević, bivši kapiten Plavih.

Ni ostali komentari ne razlikuju se od Bukijevog, a prenosimo vam samo neke:

- Nije ovo nivo našeg kluba. Šta radite, šta se brukate... Hitno povući iz prodaje.

- Ovakav način provokacije nama kao klubu ne priliči. Nije normalan ko je dopustio ovako nešto.

- Povucite ovo, ovo nije Željo. Gospodine iz marketing službe ili ko je već ovo smislio, poklopi laptop i napusti klub.

- Užasan marketinški potez. Nadam se da će svi koji su učestvovali u kreiranju ovog idiotizma na neki način odgovarati.

- Ovo nije klub za koji su moji djedovi navijali... Ovo nije Željo kakvog ja volim... Naš klub je uvijek bio dostojanstven i ponosan... Velike je pobjede donosio, ali i poraze trpio... Uvijek dostojanstveno izlazio sa zelenog polja, davao ruku suparniku... Ovo, gospodo iz Uprave, nije dostojanstveno... Ovo nije džentlemenski i nije u stilu valcera koji je terenom plesao Ivica Osim... Sram vas bilo i kome god je ovako nešto palo na pamet, neka se stidi svog amaterizma...

-Ne brukajte nas. Povucite ovo i da se svi zajedno pravimo kao da se ovo blamiranje nikada nije desilo.