open-navfaktor-logo
search
Prebačen u bolnicu
Navijački sukobi u Hercegovini: U Mostaru, nakon potjere, uhapšena trojka koja je autom nasrnula na mladića
Na području Mostara danas oko 17.10 sati došlo je do incidenta, koji se, kako nezvanično saznajemo, vezuje za sukobe navijača.
22.01.2022. u 18:23
get url
text
Policija u mostarskom naselju Balinovac
Policija u mostarskom naselju Balinovac

- Operativnom centru Policijske uprave Mostar je dojavljeno da je jedno vozilo u naselju Balinovac nasrnulo na pješaka koji je 2004. godište. Pješak je prebačen u Urgentni centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar gdje je hospitaliziran - rekao je za Faktor Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon što je pješak udaren uslijedila je policijska potjera za vozilom.

- Nakon potjere, u sjevernom dijelu grada Mostara slobode su lišene tri osobe iz vozila. Oni su privedeni na krim obradu u Policijsku upravu Mostar. Nakon toga su policijske snage uz pomoć jedinice za podršku stanje javnog reda i mira doveli pod kontrolu. Više nije bilo sukoba - navodi Marić i ističe da policija za sada ne može govoriti o motivima sukoba.

Portal bljesak.info piše da su se u Mostaru danas sukobile dvije grupe huligana, da je oštećeno nekoliko vozila, a da je veće sukobe spriječila policija.

Prema nezvaničnim informacijama portala jabuka.tv u sukob su bile uključene navijačke grupe Ultrasi iz Mostara i Horde Zla iz Sarajeva, a sukobima u Mostaru prethodili su i sukobi u Ljubuškom. A navijači Sarajeva pratili su svoj klub koji je igrao protiv Ljubuškog, a navijači Zrinjskog su boravili u Međugorju, gdje je Zrinjski igrao s Neretvancem.

Prijateljsku utakmicu na stadionu Babovac danas su u Ljubuškom igrali istoimeni tim i gosti iz Sarajeva, a i tu je bilo navijačkih nereda. Utakmicu je pratilo stotinjak navijača Sarajeva, koji su početkom drugog poluvremena primijetili da im neko oštećuje vozila s kojima su doputovali, da bi potom izbio sukob.

Portal sportsport.ba piše da je incident trajao nekoliko minuta, a u jednom trenutku su se mogli čuti i pucnjevi. Zapaljena je i najmanje jedna baklja, a navodno je u zrak je pucao jedan od mještana kako bi smirio situaciju i rastjerao okupljene.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.