open-navfaktor-logo
search
Olimpijske igre
Nedžad Husić saznao protivnika u borbi za bronzanu medalju, osiguran TV prijenos
Nedžad Husić (19), bosanskohercegovački taekwondoista, saznao je ime rivala protiv kojeg će se boriti za bronzanu medalju na Olimpijskim igarama u Tokiju u kategoriji do 68 kilograma.
25.07.2021. u 12:56
get url
text

VEZANI TEKST - Nedžad Husić ostao bez finala, borit će se za bronzanu medalju

Bit će to Hakan Recber iz Turske, koji je u borbu za medalju stigao kroz repasaž (savladao Toma Burnsa iz Novog Zelenda sa 23:8).

Planirano je da borba počne u 13.45 sati po našem vremenu (20.45 po lokalnom vremenu).

Osiguran je i TV prijenos Husićevog nastupa, koji bi mogao biti i historijski, jer bi eventualnom pobjedom osigurao prvu medalju za BiH na Olimpijskim igrama.

Borbu će prenositi BHT1, a Olimpijske igre možete pratiti i na kanalima Eurosporta. Historijsku borbu možete gledati i na LINKU BHT1.

Podsjetimo, Husić je u polufinalu poražen od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova (5:28), a prije toga ostvario je dvije pobjede.

U osmini finala savladao je Japanca Ricarda Suzukija - 22:2, a u četvrtfinalu je savladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana sa 8:7.

Inače, Husić je plasmanom u polufinale već ostvario najbolji plasman za BiH u olimpijadama, a do sada je najbolji plasman držao Nedžad Fazlija, koji je bio 6. u Sidneyju 2000. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.