Nakon što je izabrana pa smijenjena direktorica Direkcije za puteve Kantona Sarajevo za Faktor iznijela niz optužbi na račun aktuelnog ministra saobraćaja, Mujo Fišo je uputio demant u kojem ističe da njeni navodi nisu istiniti.

- Nedžmina Vojniković nije ispunjavala uslove za direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, a koji se odnose na radni staž. Naime, ne može osoba koje ne ispunjava uslove biti postavljena na poziciju direktora (takvo nešto što nije u skladu za Zakonom ja nikada ne bih potpisao, bez obzira na njene pritiske).  Za navedeno postoje adekvatni dokazi, a koje je imenovana dostavila tokom kunkursne procedure – naveo je ministar Fišo.

Napomenuo je da je Vojniković imenovala, a potom i poništila rješenje o imenovanju, Vlada Kantona Sarajevo.

- Zbog netačnih navoda dotične osobe, lično ću podnijeti krivičnu prijavu protiv nje – kazao je Fišo.

Podsjećamo, na konkursu objavljenom 17. maja prošle, a okončanom tek u aprilu ove godine, za direktoricu Direkcije za puteve Kantona Sarajevo izabrana je Nedžmina Vojniković. Samo što je sjela u direktorsku fotelju, njeno imenovanje je poništeno, a 18. augusta ove godine objavljen je novi konkurs za izbor direktora i to dan nakon što je poslan poziv Općinskog suda Sarajevo za ročište koje se treba održati 10. septembra, a na kojem bi se razmatralo određivanje mjere osiguranja.