Mujo Fišo

Nedžmina Vojniković nema dovoljno radnog staža, tužit ću je zbog netačnih navoda

Objavljeno: 07.09.2018. u 19:02

Na konkursu objavljenom 17. maja prošle, a okončanom tek u aprilu ove godine, za direktoricu Direkcije za puteve Kantona Sarajevo izabrana je Nedžmina Vojniković. Samo što je sjela u direktorsku fotelju, njeno imenovanje je poništeno, a 18. augusta ove godine objavljen je novi konkurs za izbor direktora

Nakon što je izabrana pa smijenjena direktorica Direkcije za puteve Kantona Sarajevo za Faktor iznijela niz optužbi na račun aktuelnog ministra saobraćaja, Mujo Fišo je uputio demant u kojem ističe da njeni navodi nisu istiniti.

- Nedžmina Vojniković nije ispunjavala uslove za direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, a koji se odnose na radni staž. Naime, ne može osoba koje ne ispunjava uslove biti postavljena na poziciju direktora (takvo nešto što nije u skladu za Zakonom ja nikada ne bih potpisao, bez obzira na njene pritiske).  Za navedeno postoje adekvatni dokazi, a koje je imenovana dostavila tokom kunkursne procedure – naveo je ministar Fišo.

Napomenuo je da je Vojniković imenovala, a potom i poništila rješenje o imenovanju, Vlada Kantona Sarajevo.

- Zbog netačnih navoda dotične osobe, lično ću podnijeti krivičnu prijavu protiv nje – kazao je Fišo.

Podsjećamo, na konkursu objavljenom 17. maja prošle, a okončanom tek u aprilu ove godine, za direktoricu Direkcije za puteve Kantona Sarajevo izabrana je Nedžmina Vojniković. Samo što je sjela u direktorsku fotelju, njeno imenovanje je poništeno, a 18. augusta ove godine objavljen je novi konkurs za izbor direktora i to dan nakon što je poslan poziv Općinskog suda Sarajevo za ročište koje se treba održati 10. septembra, a na kojem bi se razmatralo određivanje mjere osiguranja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije