Neminovni razlaz

Ni Baraban nije dogovorio produženje saradnje sa Slobodom

Objavljeno: 23.06.2019. u 14:26

Iako je bio na prozivci i prvim treninzima tuzlanskog kluba, Baraban nije s čelnim ljudima Slobode pronašao zajednički jezik

Ivan Baraban napustio Tušanj

FOTO: FENA

Ivan Baraban pridružio se velikom broju igrača koji su napustili tuzlansku Slobodu.

Iako je bio na prozivci i prvim treninzima tuzlanskog kluba, Baraban nije s čelnim ljudima Slobode pronašao zajednički jezik i odlučio je potražiti novu sredinu.

- Zainteresirani smo da Baraban ostane u ekipi, ali su njegovi zahtjevi bili preveliki za naše mogućnosti. Za nastavak saradnje tražio je 75.000 maraka "na ruke" i fiksnu plaću, mimo ovih dana usvojenog pravilnika. To zaista nismo mogli prihvatiti i razišli smo se – izjavio je za Fenu Ademir Smajlović, sportski direktor Slobode.

Što se tiče napadača Edisa Smajića, čije ime se spominjalo u kontekstu odlaska u neki veći klub, Smajlović kaže da on redovno trenira s ostalim igračima.

- Smajić ima ugovor sa Slobodom i na njega ozbiljno računamo u narednoj sezoni – zaključio je Smajlović, dodavši da su u toku razgovori s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati redove "crveno-crnih", ali da o detaljima ne može govoriti dok se pregovori ne završe.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije