open-navfaktor-logo
search
Propada projekt bogatih
Ni Barcelona nije siguran učesnik Superlige, Laporta najavio glasanje u skupštini
Nakon što je sve izvjesnije da će novoosnovanu Superligu napustiti Chelsea i Manchester City, a čiji bi potez mogli pratiti i preostali engleski timovi koji su među 12 klubova koji su je formirali, čini se da su i drugi osnivači mijenjaju svoju priču.
20.04.2021. u 21:27
get url
text

Ili su jučerašnje i današnje prijetnje raznim sankcijama od UEFA-e i FIFA-e urodile plodom ili su klubovi postali svjesni da nemaju podršku ni vlastitih navijača.

Izgleda da je novoizabrani predsjednik Barcelone Joan Laporta sabrao dva i dva, pa je poručio kako bi učešće Barcelone u Superligi zavisilo isključivo o navijačima koji bi o tome odlučili na svojevrsnim izborima.

- Barcelona neće ući u Superligu osim ako navijači ne glasaju za to. Klub je njihov, njihova je i odluka - kazao je nedavno izabrani predsjednik Barce Joan Laporta, no čini se da to nije ispoštovano do kraja, s obzirom na to da je Barcelona jedan od osnivača Superlige iako navijači nisu dali svoje mišljenje o tome.

Laporta je danas Ronaldu Koemanu objasnio koncept Superlige, piše Sport.es, a sutra će o tome razgovarati i sa kapitenom.

Konačnu odluku o učešću u takmičenju u kojem je navedena kao osnivač, prema informacijama Xavija Torresa novinara TV3, Laporta će prepustiti na glasanje skupštini kluba.

Istupanje Barcelone iz Superlige bio bi potez od kojeg bi i reprezentacija Bosne i Hercegovine imala korist, s obzirom da bi u tom slučaju Miralem Pjanić izbjegao mjere koje je UEFA odredila naspram fudbalera članova Superlige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.