open-navfaktor-logo
search
Posjetio Čelik
Nije zaboravio odakle je krenuo: Bruno Akrapović na Bilinom polju
Bruno Akrapović, bivši fudbalski A reprezetativac Bosne i Hercegovine, koji se danas bavi trenerskim poslom jučer je posjetio NK Čelik.
21.05.2022. u 11:38
get url
text

Akrapović je ponikao u klubu sa Bilinog polja i to nije zaboravio iako su Zeničani daleko od vrha bh. fudbala.

- U prostorijama stadiona Bilino polje i na treningu prvog tima imali smo priliku i čast da ugostimo proslavljenog bh. fudbalera i trenera, Brunu Akrapovića. Kao igrač defanzivac, ponikao u zeničkom Čeliku i u njemu stasao za veliku scenu.

Od 1988. do 2009. godine karijeru je ispunio igrajući za jedanaest njemačkih klubova, između ostalih za Energie Cottbus, Wolfsburg i Mainz. U dresu reprezentacije BiH debitovao je u 33. godini u rodnoj Zenici, u prijateljskoj utakmici sa Makedonijom, a posljednji nastup, četrnaesti po redu, imao je na utakmici protiv Rumunije.

Nakon prakticiranja u Wolfsburgu i sticanja trenerske licence, vodio je nekoliko klubova gdje je bilježio odlične rezultate. Posljednji klub koji je vodio bila je Škendija iz Makedonije.

Akrapović se na jučerašnjem treningu kratko obratio igračima i pokušao prenijeti svoja iskustva igranja u Crno-crvenom dresu, te ljubav prema Čeliku koju nosi sa sobom bez obzira gdje se nalazio ili boravio.

Također, u kontaktu je s našim šefom stručnog štaba, Arminom Duvnjakom, te je izuzetno sretan zbog odličnih rezultata koje Armin bilježi na početku svoje trenerske karijere - saopćili su iz Čelika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.