open-navfaktor-logo
search
Cilj opravdava sredstvo
Nikad protiv Dodika: "Ćutolog" Čović sretan što kanaderi iz Hrvatske gase požare
Dragana Čovića, predsjednika HDZBiH ne dotiče odluka njegovog političkog partnera Milorada Dodika da u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ne dozvoli dizanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara.
16.08.2021. u 13:50
get url
text

Naprotiv. Još više mu odgovara, jer onda zajedno sa svojim vječnim prijateljem dokazuje kako je država Bosna i Hercegovina nemoguća, da u Predsjedništvu BiH ne sjedi "legitimni Hrvat", te da se Hrvati iz Bosne i Hercegovine mogu osloniti jedino na pomoć iz Republike Hrvatske.  

VEZANI TEKST - HDZ-ovci i načelnici iz Hercegovine negoduju zbog Dodika: Na kojem su mu mjestu ljudski životi?

Šest općina do sada je zatražilo pomoć od državnih institucija. Svih šest u Hercegovini. U četiri načelnici su Čovićevi, u Jablanici SDP-ovac Damir Šabanović, a u Tomislavgradu Ivan Buntić, kadar Hrvatskog nacionalnog pomaka.

Čović je prije dva dana u društvu ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, posjetio općinu Tomislavgrad koju su u prethodnih nekoliko dana zahvatili veliki požari te su obišli požarom najpogođenija područja.

Čović se zahvalio ministru Grlić Radmanu, svim ministrima i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću na pruženoj pomoći i slanju zračnih snaga pri gašenju i stavljanja pod kontrolu požara na području općine Tomislavgrad, čime su spašene kuće te pravovremenom intervencijom spriječena veća materijalna šeta.

Baš kao i Dodik, i Čović ne mari za ljudske živote i materijalnu štetu. Njima politički cilj opravdava sredstva kojima se služe. I naravno, Čović uvijek računa na pomoć iz Hrvatske, te ga i ne zanima šta to Dodik, koji uvijek ima njegovu prešutnu saglasnost, blokira i šta radi. Bitno je državu Bosnu i Hercegovinu prikazati kao neodrživu, a Hrvate kao najugroženije i majorizirane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.