open-navfaktor-logo
search
Bh. taekwandoisti
Nino Šeremet i Sara Džafić nakon osvajanja zlatne i bronzane medalju na EP za kadete: Maštamo o Olimpijskim Igrama
Taekwondo savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom osvajanja medalja na Evropskom prvenstvu za kadete održanom na Malti u period od 24. do 28. novembra ove godine. Nino Šeremet postao je prvak Evrope u kategoriji preko 65 kilograma, dok je Sara Džafić bila bronzana.
01.12.2022. u 16:10
get url
text

Prisutnim novinarima obratio se Nino Šeremet koji je istakao:

- Imao sam četiri borbe protiv jako dobrih boraca, trojica su bila iz Grčke, a jedan iz Švedske. Borbe su bile zahtjevne, a definitivno finalna i najteža gdje sam tek u trećoj rundi uspio doći do pobjede. Očekivao sam da mogu doći do medalje, ali zlato je naravno najbolje što sam mogao uraditi - kazao je Šeremet.

Nakon sjajnog rezultata Šeremet je istakao da ga sljedeće godine očekuju nova takmičenja, kada će preći i u novu kategoriju – juniore, gdje je konkurencija dosta teža i gdje će probati ponoviti rezultate koje je postigao u kadetima.

VEZANI TEKST - Nino Šeremet kadetski prvak Evrope

- Svaki sportista koji trenira neki sport treba imati kao svoj san olimpijsku medalju. To je najveće postignuće koje neko može ostvariti u bilo kojem sportu i ja se nadam da ću jedan dan uspjeti to uraditi - dodao je Šeremet.

Bronzanu medalju na istom prvenstvu u kategoriji do 44 kilograma osvojila je Sara Džafić, članica taekwondo kluba Novi Grad.

-Pripremali smo se oko tri mjeseca , takmičenje je bilo jako teško. Imala sam zahtjevne protivnike u kategoriji, a nakon tri pobjede doživjela sam poraz. Vjerovala sam da mogu osvojiti medalju i to se i ostvarilo - kazala je Džafić.

Sljedeće godine u Sarajevu će biti organizovano veliko evropsko takmičenje – Multi games, a i na njemu Sara se nada dobrom rezultatu.

- Vjerujem da mogu ostvariti još bolje rezultate. Nadam se nastupima na Evropskim i Svjetskim prvenstvima u budućnosti, te odlasku na Olimpijadu, baš kao moj uzor Nedžad Husić koji je ostvario najbolji rezultat za BiH ikada - dodala je Džafić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.