open-navfaktor-logo
search
Trener Bayerna "poludio"
Njemačka bruji o skandalu: Neka ide u četvrtu ligu, znao je da će danas biti na svim naslovnicama!
Fudbalska Njemačka danas bruji o "skandalu trenera Bayerna Juliana Nagelsmanna", piše Bild dan nakon bolnog poraza (2:3) njemačkog prvaka kod Borussije M'Gladbach.
19.02.2023. u 12:01
get url
text

Utakmicu je usmjerio crveni karton kojeg je Dayot Upamecano zaradio već u devetoj minuti. Stoper bavarske ekipe s leđa je srušio Alassanea Pleu, koji je jurišao prema Bayernovom šesnaestercu, a sudija Tobias Welsz ga je zbog toga uputio prema svlačionicu.

Odluka je to s kojom se trener Bayerna nije pomirio do kraja utakmice. Naprotiv, nakon zadnjeg sudijskoj zvižduka napravio je show koji je glavna tema u njemačkom fudbalu.

Nagelsmann je po završetku utakmice na Borussia Park stadionu trčao kroz mix zonu i pred brojnim novinarima vikao sudijama: "To je šala? Ti mene za...avaš ili šta?", prenose Sportske novosti. Potom je udario šakom o svlačionicu u kojoj su se nalazile sudije.

Onda je ušao u svlačionicu i pokušao Welsza i njegove pomoćnike uvjeriti da priznaju svoju grešku- Nakon što nije uspio, Nagelsmann je izašao i, prema navodima njemačkih novinara, sudije nazvao "beskičmenjacima" i "mekušcima".

Komentator Sky sportsa i nekadašnji njemački slavni fudbaler Didi Hamann (49) žestoko je zbog toga kritikovao 35-godišnjeg trenera Bayerna.

- Razumijem da stvari izmaknu kontroli kad si vruć, u tom jednom trenutku. Međutim, on je znao što će se dogoditi, da će danas biti na svim naslovnicama! I da će se njegove riječi vagati trostruko. Pa on je trener Bayern Minhena! Ako ne želi da mu se mjeri svaka riječ, neka ode u treću ligu, u četvrtu ligu, neka tamo trenira, tamo nikoga neće biti briga kad eksplodira.

On mora biti svjestan svoje odgovornosti. Već je dao na znanje kad se malo smirio da mu je žao, ali mora se pribrati i bolje iskontrolirati - rekao je Hamann.

Nagelsman je nekoliko sati nakon utakmice shvatio šta je napravio i na Instagramu napisao:

- Nažalost, očito sam pretjerao sam.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.