open-navfaktor-logo
search
Nakon golova Unionu
Njemački reprezentativac replicirao Hasanu Salihamidžiću
Rođeni Jablaničanin je nedavno kazao kako se 23-godišnji Timo Werner ne bi uklopio u Bayernov stil igre
19.01.2020. u 09:17
get url
text

Njemački reprezentativac Timo Werner postigao je dva gola u subotnjoj pobjedi RB Leipziga nad Union Berlinom.

Napadač je tako stigao do brojke od 20 golova u 18 nastupa, a nakon utakmice replicirao je na sportskom direkoru Bayerna Hasanu Salihamidžiću. Bivši reprezentativac BiH nedavno je rekao kako se 23-godišnji napadač ne bi uklopio u igru Bayerna koji je zbog toga odustao od njegovog angažovanja.

Rođeni Jablaničanin je tom prilikom naglasio kako je iskusni poljski napadač Robert Lewandowski idealan za stil igre kakav gaje Bavaraci.

Ipak, Werner smatra da je Lewandowski bio gotovo isti napadač poput njega, te da bi se on s vremenom adaptirao na Bayernovu filozofiju.

- Mislim da svi imaju pravo na svoje mišljenje, no neovisno o onome šta je rekao, Bayern ima igrače poput Gnabryja i Comana koji koriste brzinu na krilima kako bi ušli u sredinu. Lewandowski je vrhunski napadač i tu Salihamidžić nije ništa pogriješio, ali isto tako smatram da je promijenio svoj stil igre tokom godina u Bayernu jer je u Dortmundu igrao tranzicijski fudbal pod vodstvom Jurgena Kloppa - rekao je Werner za Bild i dodao:

- Lewandowski je bio sličan napadač poput mene sada, no adaptirao se Bayernovoj filozofiji i postao jedan od najboljih napadača u historiji.

Bavarci su prošlog ljeta mogli dovesti njemačkog reprezentativca za 25 miliona eura koliko je iznosila njegova otkupna klauzula, no oni su to odbili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.