open-navfaktor-logo
search
OPROŠTAJ WAGNERA
NK Široki Brijeg 12. oktobra protiv Rijeke slavi 70 godina postojanja
Široki Brijeg je osnovan je 1948. godine u kući Luce Zeljko, gdje je održana osnivačka Skupština
21.09.2018. u 14:39
get url
text

Fudbalski klub Široki Brijeg, član Premijer lige Bosne i Hercegovine 12. oktobra ove godine prijateljskom utakmicom sa hrvatskim prvoligašem Rijekom obilježit će 70 godina postojanja, javlja Anadolu Agency (AA).

- Ova utakmica imat će i još jedan zanimljiv događaj, jer ćemo organizovati i službeni oproštaj legende našeg kluba i najboljeg strijelca Premijer lige BiH svih vremena Wagner Santos Laga - saopćili su iz NK Široki Brijeg, dodavši:

- Kako ne bi zaboravili i one najpotrebnije, događaj će imati i humanitarni karakter. Na ulazima će biti postavljene kutije za donacije za Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju Marija naša nada. Također, s ponosom najavljujemo da će u idućem periodu naš gost biti i GNK Dinamo, te se nadamo da ćemo skupa s vama - vjernim navijačima i uz naše sportske prijatelje na lijep i dostojan način obilježiti 70 godina ponosa.

Široki Brijeg je osnovan je 1948. godine u kući Luce Zeljko, gdje je održana osnivačka Skupština. Široki Brijeg je dva puta bio prvak BiH i osvojio je tri državna Kupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.