open-navfaktor-logo
search
Utorak je dan D
Norveška obavijestila UEFA-u: Ne planiramo igrati baraž protiv Srbije
Fudbalski savez Norveške obavijestio je UEFA-u da ne planira igrati utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Srbije.
13.03.2020. u 19:01
get url
text

Duel u Norveškoj trebao se igrati 26. marta, ali je Fudbalski savez te zemlje, po preporukama vlade, do 15. aprila obustavio sve događaje u državi.

- Mi smo lojalni naredbama naših vlasti i restrikcijama koje su propisane i dijelimo s drugima odgovornost za situaciju u našoj državi. Zbag svega toga smo još u utorak zaustavili sva fudbalska dešavanja do aprila. Ovo se, također, odnosi na međunarodni meč sa Srbijom, koji je zakazan za 26. mart, jer se on dešava u okviru perioda za koji smo, usljed naredbe zdravstvenih institucija, zaustavili sportske manifestacije - navodi se u saopćenju NFF-a.

- Sve ovo znači da mi ne planiramo međunarodni meč za spomenuti termin. Obavijestili smo UEFA o ovome, pozivajući se na odluke norveških vlasti. Pritom, kao mJere sprečavanja zaraze, svi naši igrači koji budu doputovali u Norvešku (da bi igrali sa Srbijom) morat će 14 dana da budu u izolaciji, a to znači da bi bili slobodni da igraju - tek kada prođe sadašnji termin za utakmicu. Mi kao NFF nemamo kontrolu oko toga da li će se meč zakazan za 26. marta i, uopće, baraž za Evropsko prvenstvo, biti otkazan ili pomjeren za drugi termin. Epilog ćemo saznati poslije telefonske konferencije u UEFA koja je zakazana za utorak, 17. marta - saopćeno je.

VEZANI TEKST- Fudbalski savez BiH zatražio od UEFA-e odgađanje baraža za EURO 2020!
 

I Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je prema ranijem rasporedu trebala igrati utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske 26. marta na Bilinom polju. No, ako u obzir uzmemo činjenicu da su i bh. vlasti zaustavile sve sportske aktivnosti u našoj zemlji, a da većina Zmajeva dolazi iz inostranstva, što bi podrazumijevalo boravak u samoizolaciji 14 dana, jasno je da su šanse da se duel odigra u ovom terminu minimalne. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zvanično je zatražio od UEFA-e da se susret ne igra u planiranom terminu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.