open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Nova pobjeda Evertona: Ancelotti nastavio tamo gdje je Ferguson stao
Watford je s igračem manje na svom terenu savladao Aston Vill su 3:0, dok su bodove podijelili Southampton i Crystal Palace
28.12.2019. u 17:55
get url
text

Gostovanje kod Newcastlea bilo je ozbiljniji zadatak za novog menadžera Evertona Carla Ancelottija u poređenju s domaćom utakmicom protiv Burnleyja u 19. kolu. Ipak, i teško gostovanje na St. James Parku Karamele su uspješno apsolvirale i slavile s 2:1.

Dominic Calvert-Lewin ponovo je bio čovjek odluke. Nakon što je svojim pogotkom u prošlom kolu Evertonu donio tri važna boda, danas je učinio to isto, no ovoga puta morao je zabiti dva komada kako bi Ancelottijev tim pjevaću napustio Newcastle.

Već u 13. minuti bivši mladi reprezentativac Engleske pogodio za za vodstvo gostiju, a minimalnu prednost Everton je održao do kraja prvog dijela susreta.

Ipak, poslije 11 minuta igre u nastavku Schar je izjednačio na 1:1, ali je samo osam minuta kasnije Calvert -Lewin dodavanje Richarlisona pretvorio u 2:1 za Everton, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Golove s utakmice Newcastle - Everton pogledajte OVDJE.

Ancelotti nastavio gdje je njegov pomoćnik Duncan Ferguson stao

Watford je s igračem manje na svom terenu savladao Aston Vill su 3:0, dok su bodove podijelili Southampton i Crystal Palace.

Ranije danas Brighton je kao domaćin bio bolji od Bournemoutha rezultatom 2:0.

Premier liga, 20. kolo:
Brigthon - Bournemouth 2:0
Newcastle - Everton 1:2
Souhampton - Crystal Palace 1:1
Watford - Aston Villa 3:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.