- Sastanku su prisustvovale advokatice Vranja Jesenka Rešidović i Sabina Hota, a putem linka branilac Mujanovića Dušan Ignjatović i branilac Osmanovića Đorđe Dozet. Vlada Federacije će finansijski i drugim sredstvima pomoći odbranu naših heroja. Mi već pomažemo i kontaktiramo njihove porodice i nećemo dopustiti da naši heroji ostanu sami u srbijanskim zatvorima - izjavio je nakon sastanka premijer Novalić.

Također, na sastanku je bio i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, koji je istakao da branitelji imaju problem ne samo finansijske prirode, već i u prikupljanju dokumentacije od strane nadležnih nivoa vlasti.

- Pored toga, rekli su da bi bilo dobro da bude veće prisusustvo medija iz BiH na ročištima zbog tačnog i istinitog informisanja javnosti - dodao je Terzo.

Fondacija za pružanje pravne pomoći je do sada za pomoć pripadnicima protiv kojih se vode procesi za ratne zločine izdvojila oko 2.300.000 KM.

Na pruženoj pomoći Vlade Federacije BiH na sastanku je zahvalila advokatica Vranja Jesenka Rešidović.

- Za svaku od ove tri odbrane potrebna je finansijska pomoć koja će značiti omogućavanje efektivne odbrane Mujanovića, Osmanovića i Vranja. U pogledu odbrane Edina Vranja nailazimo na određene prepreke u smislu pristupa dokumentaciji, a to nikako ne smije da se desi jer bez obzira na ime i prezime osumnjičenog, etničku pripadnost, svi osumnjičeni i optuženi imaju ista prava - naglasila je Rešidović.