open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Nove sadnice na Trebeviću za Dan planete Zemlje
Sadnjom drveća na Trebeviću, Grad Sarajevo je obilježio 22. april - Dan planete Zemlje.
22.04.2020. u 16:03
get url
text
Trebević

Ova ekološka akcija u organizaciji Grada Sarajeva kojoj su se priključili gradonačelnik Abdulah Skaka, ministrica komunalne privrede i infrastrukture KS, Nihada Glamoč i direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo Jasmin Terović, zasadivši nove sadnice, doprinosi zaštiti i obogaćivanju prirodnih resursa Trebevića.

Pošumljavanjem novih sadnica koje će rasti i krasiti ovaj najveći park prirode nadomak centra grada, još jedna je aktivnost aktuelne gradske administracije u cilju daljnje revitalizacije i uređenja Trebevića.

- Nakon puštanja u rad nove žičare, nastavili smo sa realizacijom isto tako važnih infrastrukturalnih projekata. Među tim sadržajima je svakako značajani segment uređenje okoliša, kako bi dprinjeli stvaranju čišćeg, zdravijeg i ljepšeg okruženja najpopularnijeg izletišta građana Sarajeva - istaknuo je Skaka.

Tako su Grad Sarajevo i država Bosna i Hercegovina, zajedno sa državama širom svijeta, obilježile 22. april i podržale ovu značajnu globalnu inicijativu pošumljavanja, čišćenja i održavanja planete Zemlje s ciljem skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode, navodi se u saopćenju Grada Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.