open-navfaktor-logo
search
Problemi s disanjem
Novi peh za Sarajevo: Još jedno pojačanje završilo u bolnici
Trener Sarajeva Feđa Dudić napomenuo je kako je ovo bio njegov najteži poraz u trenerskoj karijeri, ali da nije došao kao posljedica euforije koja se oko kluba stvorila nakon dobrog starta. 
11.08.2022. u 00:00
get url
text

On i igrači, podvukao je, nisu upali u euforiju nego su sve vrijeme radili te se ponašali ponizno. Bio je ovo, kazao je, dan kada jednoj ekipi ne ide ništa, a drugoj ide sve.

- Prije svega, moram da čestitam Tuzla Cityju na pobjedi. Potpuno zaslužena. Nema ništa da se doda na to, niti ima bilo kakave mrlje. Izvinjavam se našim navijačima za ovo što su večeras doživjeli. Sigurno da nije lijepo izgubiti na ovakav način.

VEZANI TEKST - Potop na Bilinom polju: Pukla petarda, Tuzlaci razbili Sarajevo

Nije svejedno izgubiti 2:0, 3:0, 4:0, 5:0 ili 5:1, kako je završilo. To ne smije da se dešava. Voljni momenat mora biti zastupljen do kraja, do 90. minute. Opet, kako je lijepo pobjeđivati i doći na press kada se pobjeđuje, moramo biti sabrani i preuzeti odgovornost kada se i gubi - kazao je Dudić, koji je podvukao kako je on najodgovorniji za rezultat i večerašnji poraz.

U ekipi, istakao je, nije bilo energije, ali od 16 igrača koliko ih je koristio, "samo dva-tri mogu dobiti prolaznu ocjenu".

- Koliko samo hvalio igrače u ova tri kola, koja uđu s klupe i donose nam nešto, danas nismo dobili promjene. Nismo ništa dobili. I, onda, nevjerovatno je da igrači Tuzla Cityja, koji igraju 90 minuta, budu svježiji i sa većim voljnim momentom nego naši koji uđu i odigraju 45 minuta.

Ali to ćamo mi ostaviti za sebe. Čestitam još jednom Tuzla Cityju - kazao je Dudić, koji je također najavio da će angažirati nove igrače.

Na sve probleme s povredama (Marin Aničić, ljetno pojačanje mora na operaciju), nadovezala se i večerašnja Ivana Ikića, koji je, kazao je, zbog udarca i problema s disanjem prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

Vrlo brzo, napominje, očekuje ih nova utakmica te da se svi zajedno moraju podići i zaboraviti ovu večer. Dodao je kako večeras nije bilo ugodno biti pored klupe pa je u jednom trenutku "molio Boga da što prije utakmica završi". Nema vremena za tugovanje jer im predstoji gostovanje kod Igmana. Tuzla će već u subotu u goste Željezničaru.

U taboru Tuzlaka bili su znatno raspoloženiji. 

- Prva naša ideja bila je da popravimo utisak iz prve utakmice protiv Slobode, gdje smo zaista loše odigrali. Mislim da smo to večeras i uspjeli. Što se tiče same utakmice, odlučili smo se za visoki presing od prvog minuta.

Znali smo da nemamo šanse ako se vratimo duboko u svoju polovicu, svoju odbrambenu trećinu jer Sarajevo ima izuzetno ofanzivne igrače i da tu nećemo imati šanse - kazao je nakon utakmice trener tuzlanskog tima Dragan Jović.  

U prvom su poluvremenu, napominje, uspjeli doći do pozitivnog rezultata, vodstva od 2:0. U drugom poluvremenu, podvukao je, "Sarajevo lomi svoje protivnike" ubacujući nove igrače pa su i oni odgovorili na isti način. Sarajevo je, dodao je, u prva tri kola pokazalo najbolju formu.

VEZANI TEKST - Feđa Dudić: Izvinjavam se navijačima, ovo je bila blamaža

- Igrači koji su ušli zadržali su ritam, ispoštovali zadatke i na kraju ja im čestitam. Tako visoka pobjeda potpuno je, po meni, zaslužena, u jednoj odličnoj igri mojih momaka - istakao je Jović.

Podsjetio je kako su najavili visok ambicije te se nada da će im ova, visoka pobjeda protiv jednog od konkurenta u borbi za sami vrh, dati dodatno samopouzdanje, što je vrlo važno nakon neuspjeha protiv Slobode, te iskazane sumnje da njegov tim ne može zadovoljiti ambicije koje su sebi zacrtali da ih ostvare ove sezone.

Najavio je da su u pregovorima za angažman još jednog napadača, ali i da će, zbog lošeg terena u Gradačcu, u narednom periodu igrati u Srebreniku.     

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.