open-navfaktor-logo
search
Lova do krova
Novi svjetski rekord: Liverpool dogovorio novi veliki posao
Izabranike Jurgena Kloppa već od 1. juna 2020. godine gledat ćemo u opremi poznate kompanije
07.01.2020. u 10:48
get url
text

Dugo je trajala priča o novom tehničkom sponzoru Liverpoolu, a aktuelni evropski i svjetski klupski prvak danas je zvanično potvrdio da je sklopio ugovor s novim tehničkim sponzorom.

Mrtva trka koja su za naklonost Redsa vodili sadašnju tehnički sponzor New Balance i Nike na kraju je pripala američkoj kompaniji koja je u svjetskom vrhu kada je riječ o sportskim brendovima.

Izabranike Jurgena Kloppa već od 1. juna 2020. godine gledat ćemo u opremi poznate kompanije, a zanimljivo da Liverpool nije objavio na koji period je potpisan ugovor, niti su javnosti obznanjeni finansijski detalji ugovora.

Engleski mediji spekulišu da će Liverpool od Nikea po sezoni zarađivati 80 miliona funti, piše Daily Mail. Ovim ugovorom Liverpool će od tehničkog sponzora zarađivati pet miliona funti više nego što zarađuje veliki rival Manchester United od ugovora s Adidasom.

Na kraju vrijedi kazati da su fudbaleri opremu New Balance nosili od 2015. godine, a bit će zanimljivo vidjeti da li će u njoj proslaviti šampionsku titulu nakoju čekaju skoro 30 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.