open-navfaktor-logo
search
Iznenadna posjeta
Novi trener Juventusa "prekinuo" godišnji odmor prvoj zvijezdi ekipe
Sarriju nije bilo mrsko u društvu sportskog direktora prvaka Italije otputovati na Azurnu obalu, gdje Ronaldo zajedno s porodicom odmara poslije osvajanja Lige nacija
22.06.2019. u 18:10
get url
text

Novi trener Juventusa Maurizio Sarri očito ne želi gubiti vrijeme pa je dan nakon što je i zvanično predstavljen kao novi strateg Stare dame odlučio posjetiti Cristiana Ronalda.

Bivši menadžer Chelseaja tako je zajedno s Juventusovim sportskim direktorom Fabiom Paraticijem kratko "prekinuo" godišnji odmor velike zvijezde i objasnio mu šta to od njega očekuje u narednoj sezoni.

Sarriju nije bilo mrsko u društvu sportskog direktora prvaka Italije otputovati na Azurnu obalu, gdje Ronaldo zajedno s porodicom odmara poslije osvajanja Lige nacija.

Informacije italijanski medija tvrde kako je Sarri Ronaldu namijenio jednu novu ulogu, a navodno bi trebao igrati na poziciji centralnog napadača, odnosno "lažne devetke". Portugalac bi tako trebao u budućnosti "glumiti" Driesa Mertensa i Edena Hazarda, dvojicu fudbalera koji su iste uloge imali u Napoliju i Chelseaju, dok ih je s klupe predvodio Sarri.

Italijanski stručnjak, navodno, smatra kako bi Ronaldo na ovoj poziciji trebao biti mnogo produktivniji u odnosu na 28 golova koliko ih je postigao u premijernoj sezoni u dresu Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.