open-navfaktor-logo
search
UFC 229
Nurmagomedov gušenjem savladao McGregora, a onda nastao haos
Khabib Nurmagomedov gušenjem sredinom četvrte runde savladao je Conora McGregora u i tako odbranio titulu svjetskog šampiona. u kategoriji do 70 kilograma
07.10.2018. u 07:11
get url
text

Khabib Nurmagomedov gušenjem sredinom četvrte runde savladao je Conora McGregora u i tako odbranio titulu svjetskog šampiona. u kategoriji do 70 kilograma.

Borba za titulu svjetskog šampiona u lakoj kategoriji kategoriji stigla je kao vrhunac UFC-a 229 koji je održan u Las Vegasu.

Meč, koji su mnogi proglasili jednim od najvećih u historiji UFC-a, već na samom startu prve runde preselio se na parter.

Khabib Nurmagomedov uspješno je srušio Conora McGregora, a iako je plasirao udarce Dagestancu, aktuelni prvak je gradio poziciju u kojoj je bio dominantan. Već na kraju prve runde Irac nije izgledao ni približno svježe poslije prvih pet minuta borbe protiv do sada neporaženog Nurmagomedov (26-0).

Pred kraj druge runde Rus je plasirao jedan odličan udarac, nakon kojeg se borba ponovo preselila na parter, a tu je ponovo dominirao Khabib.

Žestoku seriju udaraca Dagestanac je isporučio Ircu, i to dok je on stajao, a McGregor se pokušavao odbraniti u ležećem položaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.