open-navfaktor-logo
search
Vraća se Khabib
Nurmagomedov i Poirier obavili vaganje: Sve spremno za UFC spektakl
UFC je pripremio spektakularnu najavu ove borbe s vrlo zanimljivim detaljima
06.09.2019. u 22:57
get url
text

UFC-ova ikona Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier borit će se u subotu u Abu Dhabiju za naslov UFC prvaka lake kategorije, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvanično vaganje uoči "UFC-a 242" održano je u petak, a popodne je obavljeno i ceremonijalno pred nekoliko hiljada gledalaca u dvorani u kojoj će se voditi dugo očekivana borba.

Nurmagomedov i Poirier su bez problema prošli zvaničnu vagu s maksimalnih 70 kilograma, koliko dopušta meč za titulu u lakoj kategoriji, a suočavanje na pozornici je također prošlo mirno, s mnogo međusobnog uvažavanja dvije UFC-ove zvijezde.

Amerikanac će pokušati ono što 27 drugih boraca nije uspjelo - pobijediti Khabiba koji se nakon skoro godinu dana vraća u ring.

Nurmagomedov je kazao novinarima da bi njegov najopasniji protivnik u borbi u subotu mogao biti ček od 5,5 miliona eura.

- Volim novac, ali bitna stvar je da nije sve u novcu. Naravno da volim novac, to je veoma bitno. Međutim, istovremeno, novac može biti i vrlo opasan. Ako vam novac padne na pamet, to je loše. Ali, kad ga imate u ruci, dobro je jer ste u mogućnosti pomoći ljudima. Kad vam novac uđe u glavu, to je onda problem - rekao je Dagestanac.

Poirier je poručio kako vjeruje da će pobijediti Khabiba.

- Bila je ovo luda vožnja, ali sutra idemo po pobjedu. Abu Dhabi je prekrasan, sjajno smo dočekani ovdje, hvala svima. Sutra ću završiti dan kao neupitni UFC prvak u lakoj kategoriji - kazao je Poirier.

UFC je pripremio spektakularnu najavu ove borbe s vrlo zanimljivim detaljima, a posebno se to odnosi na posljednju Khabibovu borbu protiv Conora McGregora.

Nurmagomedov brani titulu u lakoj kategoriji i 27-0 nepobjedivi MMA niz protiv Poiriera u meču s najvećom zaradom u njegovoj karijeri.

Očekuje se da bi ova borba mogla srušiti brojne rekorde kada je prodaja prijenosa u pitanju. Uvodni program počinje od 16 sati, glavni od 20 sati, a borba Khabib - Poirier bi trebala početi oko 22 sata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.