Marokanac je također poručio kako mu je cilj da postane hafiz (onaj koji zna Kur'an napamet). Ovu odluku donio je nakon Svjetskog prvenstvu u Kataru, gdje je njegova reprezentacija osvojila četvrto mjesto.

- Moj cilj, ako Bog da, je da postanem hafiz, da u potpunosti naučim Kur'an napamet - rekao je Mazraoui, dodavši:

- Želim da ga razumijem i da ga primjenjujem u životu i dijelim sa svojim bližnjima. Kao šlag na tortu, na kraju želim da postanem imam - kazao je Mazraoui.

Mazraoui je nedavno putovao u Saudijsku Arabiju, na hodočašće u sveti grad Mekku.

- Bio mi je san da sa roditeljima idem na umru. Bilo je neopisivo lijepo. Kao da sam bio izvan ovog svijeta, u drugoj dimenziji. Bio sam na ovom svijetu, ali opet nisam. Moje tijelo je bilo ovdje, ali moj um je nestao, od početka do kraja umre - rezimira je Mazraoui putovanje u Mekku.

Na društvenim mrežama već se mogu vidjeti snimci kako Marokanac uči Kur'an.

Mazraoui zbog povrede nije igrao meč za treće mjesto na Mundijalu u Kataru, dok je u polufinalu protiv Francuske odigrao samo prvih 45 minuta. Nakon SP-a objavljeno je kako je imao covid-19 i da je zbog posto-covid komplikacija propustio zimske primpreme Bayerna.

Sada se oporavio i vratio na teren. U subotu je odigrao 90 minuta u trijumfu Maroka protiv Brazila (2:1), dok je u remiju protiv Perua tri dana kasnije odigrao 80 minuta.  

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Noussair Mazraoui (@nousmaz97)