Ubijeni su: Edhem Borovina, Salko Bradić, Osman Curić, Asim Džaferović, Amir Džanko, Asim Konaković, Sejdalija Kurtić, Kasim Pintol, Smail Sarač i Began Sarajkić.

Na mjesto masakra cvijeće su položile i porodice ubijenih, predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS, delegacije Grada Sarajeva i Općine Stari Grad. Delegaciju Kantona Sarajevo predvodio je ministar finansija Davor Čičić koji je odao počast nevinim žrtvama i položio cvijeće na mjesto masakra.

- Na današnji dan 1993. godine sa agresorskih položaja Vojske RS-a iz pravca Trebevića ispaljena je minobacačka granata koja je pala na ovo mjesto za vrijeme dženaze Fadile Karšić i usmrtila 10, a teže i lakše ranila tri naša sugrađanina. Porodica, prijatelji i komšije su došli na dženazu Fadili Karšić koja je također od granate stradala dan ranije u Briješću. Stoga bih najprije želio pozdraviti njihove porodice, te sve ostale koji su došli danas da, zajedno sa nama, odaju počast nevinim žrtvama.

Danas, i nakon 29 godina, se prisjećamo ovih žrtava i govorimo o njima jer je to jako važno, ne samo zbog prošlosti i sadašnjosti, nego posebno zbog budućnosti, potrebno je stalno govoriti o tome kako se takav gnusan čin ne bi ponovio ni ovdje niti nigdje na svijetu. No, bez obzira na prošlost, naša budućnost se mora graditi na ravnopravnosti svih naroda i građana. Moramo istrajavati na idejama na kojima Bosna i Hercegovina može i mora opstati, a to su ideja  suživota, međusobnog uvažavanja i tolerancije. A da bi to bilo tako pravda mora biti zadovoljena i počinioci tih strašnih zločina, pa i ovog koji danas obilježavamo moraju biti adekvatno kažnjeni - rekao je ministar Čičić, saopćio je Press KS.

Za zločine počinjene u Sarajevu Međunarodni sud u Hagu je osudio Stanislava Galića, komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske RS-a na maksimalnu kaznu, doživotni zatvor. Dragomira Miloševića koji je naslijedio Galića, a koji je nastavio zločine nad Sarajlijama, sud je osudio na 33 godine. Kazna doživotnog zatvora je potvrđena i Ratku Mladiću, komandantu Glavnog štaba Vojske RS-a. On je, između ostalog, osuđen i za udruženi zločinački poduhvat koji je imao za cilj širenje terora među civilnim stanovništvom Sarajeva putem kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja.