open-navfaktor-logo
search
Unsko-sanski kanton
Obilježena godišnjica pogibije dr. Irfana Ljubijankića
Obilaskom spomen obilježja i odavanjem počasti braniocima Bosne i Hercegovine, te svečanom pres-konferencijom članova Kantonalne vlade i skupštine, danas je u Bihaću obilježena 26. godišnjica od osnivanja Unsko-sanskog kantona (USK).
27.05.2021. u 18:48
get url
text

- Dan Unsko-sanskog kantona i ove godine zbog pandemije koronavirusa obilježavamo skromno, ali časno, s ponosom i dostojanstvom. Samo to i zaslužuju svi oni koji su se borili ili čak položili živote za naš kanton i našu Bosnu i Hercegovinu. Danas se suočavamo i s brojnim drugim izazovima, ali kao i uvijek nastojimo biti primjer časnih patriota i najjači kada je to najpotrebnije. Samo zajedništvom i napornim radom, možemo uspješno odgovoriti na sve izazove i osigurati barem približno željenu budućnost - riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Danas je obilježena i godišnjica pogibije doktora Irfana Ljubijankića, ratnog ministra vanjskih poslova BiH i svih članova njegove delegacije koja je prisustvovala konstituirajućoj sjednici Skupštine USK u Bihaću, kao i članova posade helikoptera. Živote su izgubili 28. maja 1995. kada je njihova letjelica pogođena neprijateljskim projektilom, prilikom povratka u Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.