open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Obilnije padavine u Hercegovini i Krajini, moguća pojava bujičnih poplava
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi u većem dijelu Bosne i Hercegovine, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
14.05.2023. u 08:50
get url
text

U ostatku dana padavine praćene grmljavinom, uglavnom, u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a tokom noći u većini područja.

Obilnije padavine na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i u Krajini, što lokalno može uvjetovati i pojavu bujičnih poplava. Poslije podne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Očekivana količina padavina u Hercegovini od 50 do 80, lokalno na sjeveru i sjeverozapadu Hercegovine do 120, a u ostatku zemlje, uglavnom, između 20 i 40 litara po kvadratnom metru.

Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stepeni.

U utorak se prije podne očekuje oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 21, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od deset do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.