Slab snijeg je moguć i na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene sjevernog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između munus tri i jedan, na jugu zemlje od četiri do devet stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilno vrijeme, padavine i niske temperature u cijeloj zemlji, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, iscrpljenosti. U Bosni su moguće cjelodnevne negativne temperature, što će dodatno usložnjavati opštu sliku. Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te umanjiti boravak na otvorenom, osobito u jutarnjim satima.

I sutra će biti oblačno vrijeme. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od šest do 11 stepeni.

U srijedu će u Hercegovini preovladavati sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prijepodne. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od šest do devet stepeni.