open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Očekuju se udari vjetra do 85 km/h: U BiH oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje kiša
U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša, osim u sjevernim područjima.
22.11.2022. u 07:45
get url
text

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bjelašnica -3 stepena; Banja Luka, Bugojno i Tuzla 0; Bijeljina, Drvar, Jajce, Prijedor i Sanski Most 1; Doboj 2; Zenica 3; Ivan Sedlo i Sarajevo 4; Mostar 6; Bihać, Grude i Livno 7; Široki Brijeg i Trebinje 8; Stolac 11 i Neum 12 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s kišom. Jače padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Na planinama može padati i snijeg. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga se očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U Sarajevu oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Zavod je izdao za danas narandžasti meteoalarm za područja zapada, jugozapada i centralna područja Bosne i Hercegovine, budući da se u tim područjima očekuju jaki i olujni udari vjetra južnog i jugoistočnog smjera.

U upozorenju se navodi da se očekuje vjetar brzine 55-65 kilometara na sat, a na zapadu i jugozapadu BiH povremeno udari i do 85 kilometara na sat.

Upozorava se na moguće smetnje, strukturalna oštećenja i rizik od povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Također su mogući i prekidi u snabdijevanju električnom energijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.