Šefica Kriznog šataba KS dr. Aida Pilav je na današnjoj press konferenciji rekla da se u Izolatoriju na Podhrastovima nalazi sedam oboljelih, od čega je šest sa lakšom kliničkom sliku, te jedan teži slučaj, ali nije na respiratoru.

- Od 38 potvrđenih slučajeva, najveći broj je u dobnoj skupini od 51 do 60 godina njih 37,1 posto, od 61 do 79 godina 22, 9 posto, a starijih od 65 godina je 29 posto, što govori u prilog tome da je jako važna mjera zabrane kretanja stanovništva iznad 65 godina koji su  nesumnjivo najugroženiji i stoga naše mjere koje provodimo su vrlo učinkovite – navela je Pilav.  

Najmanji broj pozitivnih je u dobi ispod 20 godina njih 5,7 posto, u dobu 20 do 30 godina, te od 31 do 40 godina je 11,4 posto u obje dobne skupine.  

U vojnoj bazi EUFOR-a na Butmiru, dvije osobe su zaražene, Mađar i Austrijanac. Pilav je kazala da su zdravstvene institucije KS u stalnom kontaktu sa EUFOR-om te da nemaju potvrdu da je još neko od njihovih pripadnika ili uposlenika indiciran za testiranja.