open-navfaktor-logo
search
Prvak Evrope
Od običnih radnika do fudbalskih zvijezda: Bild otkrio kolike su plaće uposlenika u Bayernu
Fudbaleri minhenskog Bayerna u 2020. godini osvojili su apsolutno sve što se moglo osvojiti. Protekla sezona vjerovatno je najuspješnija u historiji njemačkog velikana.
16.11.2020. u 10:07
get url
text

Zanimljive finansijske detalje vezane za bavarski klub, u kojem s velikim uspjehom funkciju sportskog direktora i člana Izvršnog odbora obavlja Hasan Salihamidžić, otkrio je njemački Bild.

Tako je najplaćeniji igrač Bayerna poljski napadač Robert Lewandowski, a najbolji strijelac u protekloj sezoni Lige prvaka prema ugovoru koji važi do ljeta 2023. godine zarađuje 20 miliona eura godišnje. Godišnja plaća kapitena Bavaraca i njemačke reprezentacije Manuela Neuera je oko 18 miliona eura, dok Thomas Muller zarađuje milion manje.

Zanimljivo, tim menadžerica, Kathleen Krüger (35), godišnje zarađuje oko 200.000 eura, dok prosjećna plaća stalnog zaposlenika u Bayernu iznosi 3.000 eura bruto.

Iako Bild nije tretirao sportskog direktora i bivšeg Zmaja, sigurno je da su primanja rođenog Jablaničanina daleko iznad onoga što zarađuje tim menadžerica, što je donekle i logično s obzirom da je rukovodećem lancu koji nivo iznad nje.

Interesantno je da uposlenici Bayerna imaju posebne uvjete pri kupovini Audijevih modela automobila, koji je jedan od glavnih sponzora kluba, dok rukovodeći kadar koristi službene aubomotile, također Audijeve.

U klupskoj kantini svi Bayernovi uposlenici imaju besplatne obroke, a satnica radnika u redovima najtrofejnijeg njemačkog kluba iznosi između 10 i 12 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.