Reprezentativac Alžira

Od problema s kokainom do finala Afričkog kupa nacija

Objavljeno: 17.07.2019. u 15:15

Kako bi održavao formu tokom suspenzije Belaili je igrao na lokalnim turnirima u malom fudbalu

Youcef Belaili slavi pogodak za Alžir

FOTO: TWITTER

Fudbalska reprezentacija Alžira u petak će imati priliku da ponovi najveći uspjeh ove zemlje na Afričkom kupu nacija. Pustinskim lisicama za to će trebati pobjeda u finalu nad selekcijom Senegala.

Jedan od izuzetno važnih igrača u reprezentaciji, na čijoj klupi je ne tako davno sjedio i naš Vahid Halilhoddžić, svakako je Youcef Belaili, koji je u pet nastupa za ovogodišnjem Afričkom kupu nacija postigao dva gola.

Fudbaler Esparence Tunis koji se najbolje snalazi na lijevom krilu, ali može igrati i na suprotnoj strani, baš kao i na mjestu centralnog veznog, ne tako davno je bio po suspenzijom i bilo mu je zabranjeno profesionalno bavljenje fudbalom. On je bio po četverogodišnjom susenzijom CAF-a zbog korištenja kokaina, a kako bi održavao formu Belaili je igrao na lokalnim turnirima u malom fudbalu.

Da fudbal piše zanimljive priče govori i činjenica da je Belaili na pragu da ponovi uspjeh iz 1990. godine kada je Alžir postao prvak Crnog kontinenta.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije