open-navfaktor-logo
search
Torino želi Zmaja
Od sljedeće sezone duel bh. reprezentativaca u Derbyju della Mole?
Poslije odlične sezne Torino je navodno spreman za bh. reprezentativca izdvojiti i sumu od deset miliona eura
11.05.2019. u 13:35
get url
text

Iako se Empoli bori za opstanak u Serie A, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić ove sezone igra odlično u dresu ovog italijanskog kluba.

Za Krunića, koji je prije nekoliko dana proglašen za najboljeg fudbalera Empolija u ovoj sezoni, neće manjkati interesa. Šanse da Empoli zadrži Zmaja su minimalne, pogotovo ako se klub ponovo preseli u Serie B.

Genoa i Napoli još ranije su željeli vidjeti rođenog Fočaka u svojim redovima, a u posljednje vrijeme interes je pokazao i Torino. Navodno su Bikovi još prošle setone željeli dovesti bh. reprezentativca, no tada im je suma od sedam miliona eura bila preveliko obeštećenje za igrača kakav je Krunić.

Poslije odlične sezne (pet golova i šest asistencija u 32 prvenstvena nstupa) Torino je navodno spreman za Zmaja izdvojiti i sumu od deset miliona eura, jer je navodno Krunić prva želja trenera Torina Waltera Mazzarrija.

Naredne sezone bi tako u Derby della Mole mogli gledati i duele dvojice bh. reprezentativaca, naravno u slučaju da Krunić potpiše za Torino, a Miralem Pjanić ne napusti redove Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.