open-navfaktor-logo
search
Tuga na Pecari
Odgođena utakmica protiv Bratunca: Dirljiv oproštaj Širokog od Josipa Kožula
Utakmica 23. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine između HKK Široki i KK Bratunac, koja se trebala igrati sutra od 17 sati, odgođena je.
05.04.2022. u 13:47
get url
text

Razlog odgode je smrt Josipa Kožula (62), bivšeg igrača ovog kluba, koji je u posljednje vrijeme bio jedan od glavnih sponzora Širokog.

Kako su najavili sa Pecare, novi termin utakmice bit će objavljen naknadno.

Kožul je preminuo sinoć, a iz Širokog su se biranim riječima oprostili od svog bivšeg člana.

- Prestalo je kucati srce Josipa Kožula. Prestalo je kucati veliko srce. Napustio nas je veliki čovjek, koji je život ispunio pomažući drugima, svima koji su tražili pomoć od njega. Nikada mu nije bilo teško saslušati riječ čovjeka u potrebi i uzvratiti svojom toplinom.

Naš Josip bio je veliki sportista, čovjek širokih vidika koji je cijelog sebe posvetio našem klubu. Veliki zaljubljenik u košarku i nadaren igrač počeo je od malih nogu igrati čarobnu igru. Uvijek je ostavljao srce na parketu, bio primjer kako se bori za boje kluba. Do posljednjeg daha. S klubom je rastao i dosanjao dječački san. Kao kapetan jedne nadarene ekipe pune energije, duha i nacionalnog naboja doveo je naš HKK Široki do prvog naslova prvaka. Kao kapetan podignuo je u Čitluku veliki pobjednički pehar i ponosno kazao: Dosta je bilo igranja - sad su na redu mladi!

I znao je da tim mladima koji vole košarku treba dvorana. Prvi je upro gdje treba i krenuo vizionarski. Dvije godine poslije naslova prvaka Pecara se okitila modernom dvoranom, košarkaškim hramom koji je bio čedo Josipa Kožula. Ostavio je trajni spomenik gradu i naraštajima koji dolaze. S kolegama iz klupske uprave projektirao je najmoćniji klub na ovim prostorima, klub kojeg respektiraju i veći i jači i klubovi s dužom tradicijom. HKK Široki našao je svoje mjesto na evropskoj košarkaškoj karti. Iznjedrio je vlastitu košarkašku školu koja baštini ne samo igračke nego i ljudske vrijednosti. I nije želio Josip tu stati. Imao je još planova, još nedosanjanih snova. Ali, i Svevišnji je imao svoje planove.

S njim je bilo sve lako: "Prika, napravit ćemo to"!

I tako je bilo. Njegovim preranim odlaskom ostala je prije svega praznina u njegovoj porodici. Teško je za suprugu Ivanu, kćerku Stelu i sina Mirka naći riječi utjehe u ovim trenucima boli i tuge, tuge koja razara srca svih koji su Josipa poznavali i bar koju minutu podijelili. Počivaj u miru naš dragi Joža, neka te u rajskim visinama služe anđeli, a mi ti iz ove doline suza poručujemo:

Čuvat ćemo vječno uspomenu na tebe i tvoj Široki koji ti je bio više od života - saopćeno je iz HKK Široki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.