open-navfaktor-logo
search
Loš odnos sa Bracom
Odlaskom Flicka u Bayernu ostaje upražnjena još jedna važna pozicija?
Odlukom da plate 25 miliona eura za Juliana Naglesmanna u Bayernu su odlučili, vjerovatno još ranije da se zahvale Hansiju Flicku, trener koji je u prošloj sezoni osvojio sve što se moglo osvojiti.
28.04.2021. u 10:51
get url
text

Bavarci su u ponedjeljak i zvanično saopćili da će trenutni trener RB Leipziga od sljedeće sezone sjediti na klupi Njemačkog velikana.

VEZANI TEKST: Veliki radnik iz sjenke: Fudbaleri joj vjeruju, ko je najutjecajnija žena u Bayernu?

Flick je jučer bio dosta emotivan u svojoj "zahvalnici.

- Uspjeh se postiže zajedničkim radom. Trener je ništa bez svog tima, a ja sam imao sreću ovdje u Munchen da imam sjajne i igrače, odličan staff i trenerski tim, koji je radio nevjerovatan posao. Hvala momci, hvala Kathaleen - poručio je Hansi.

Tim menadžerica Kathleen Kruger jedina je osoba koju je Flick spomenuo imenom, a ona mu je bila osoba od povjerenja. Kruger je na ovoj poziciji radi još od 2012. godine, no priča se kako bi s Hansijem mogla u DFB.

Sport Bild navodi kako je i Kruger bila u zategnutim odnosima sa Hasanom Salihadmižićem, te kako bi je Flicka rado angažovao kao jednog od saradnika na svom narednom poslu, za koji mnogi tvrde da je pozicija selektora fudbalske reprezentacije Njemačke.

I Pep Guardiola je želio Kruger povesti u Manchester City, no ona je tada odlučila ostati u Bayernu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.