Petak, 27.11.2020.

Nastavak akcije "Lipa"

Odranije poznati: FUP u Sarajevu uhapsio supružnike zbog rasturanja droge

FOTO: FUP

Pripadnici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu uhapsili dvije osobe zbog sumnje u nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Kako je potvrđeno iz FUP-a, radi se o nastavku akcije "Lipa", započete u julu, a u sklope koje je ranije uhapšeno 10 osoba.

Uhapšeni su A. H. (1979) i T. H. (1974), a pretresen je stan na području Općine Centar koji koriste, saopćio je FUP.

Nezvanično saznajemo da su u pitanju supružnici Admir i Tanja H.

Tokom pretresa su pronađene i oduzete materije koje asociraju na spid i marihuanu, pribor za konzumiranje droge, vaga za precizno mjerenje, ručna bomba, okvir i određena količina municije, mobilni telefoni i SIM kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi u krivičnom postupku.

- Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima - naveli su iz FUP-a.

Protiv Admira T. je već ranije Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo optužnicu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i ekplozivnih materija.

Njega su pripadnici PU Istočno Sarajevo prije dvije godine uhapsili u ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu i pretresli njegov "golf 3" u kojem su pronašli određene količine spida, marihuane, drobilicu, te pištolj "Crvena zastava" za koji nije imao dozvolu sa osam metaka, kao i trinaest metaka kalibra 9x19 mm i petnaest metaka kalibra 7,65 mm.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh