open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Određen jednomjesečni pritvor za sedam osumnjičenih zbog napada na Beograđane
Sedmorici od deset osumnjičenih zbog napada na Beograđane u hotelu na Ilidži određen je jednomjesečni pritvor.
17.01.2023. u 18:29
get url
text

VEZANI TEKST - Advokati osumnjičenih za napad na turniru na Ilidži: Tužilaštvo "napuhalo" predmet i podleglo medijskom pritisku

Sutkinja Jasmina Sazdovski odredila je jednomjesečni pritvor za sedam, od ukupno 10 osumnjičenih, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje.

- Pritvor je određen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E.B. Prema preostaloj trojici osumnjicenih, B.H., M.P., i S.K. izrečene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju kao i da posredno i neposredno komuniciraju sa sedmoricom kojima je određen pritvor i da im se približe na razdaljinu ispod 100 metara - potvrdila je za Faktor Amra Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda.

Kako smo ranije danas objavili, nakon što su svi advokati predložili blaže mjere zabrane umjesto pritvora, kantonalna tužiteljica Jasminka Knežević na današnjem ročištu je rekla da Tužilaštvo ostaje pri prijedlogu za određivanje pritvora Harisu Demiru, Eldaru Baltiću, Aldinu Tahiroviću, Ensaru Hodžiću, Belminu Omeragiću, Arminu Hadžiću i Eldaru Bešiću, dok se slaže sa donošenjem mjera zabrane za Benjamina Hasanovića, Mersida Podruga i Sedina Kukića, a koje se odnose na mjere zabrane komunikacije sa osumnjičenima, kao i sedmično javljanje u policijsku stanicu u njihvom mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.