open-navfaktor-logo
search
Rigorozni Englezi
Odrekli se navijača i doživotno mu zabranili ulaz na stadion
Englezi nastavljaju borbu protiv rasizma na fudbalskim stadionima.
07.02.2020. u 08:26
get url
text

Svjedoči tome i odluka Bournemoutha, tamošnjeg prvoligaša, koji je maloljetnom navijaču doživotno zabranio dolazak na svoj stadion.

Nakon što je navijač proglašen krivim za rasističko vrijeđanje protivničkih igrača tokom Bournemouthovog gostovanja kod Tottenhama u novembru prošle godine, klub je odlučio da povuče radikalan potez.

Sud u Londonu ranije je izrekao kaznu 17-godišnjem mladiću prema kojoj mu se na tri godine zabranjuje dolazak na fudbalske stadione, ali Bournemouth je u svojoj reakciji bio još oštriji.

- Bournemouth pozdravlja odluku suda o izricanju trogodišnje zabrane posjeta fudbalskim stadionima nakon incidenta na gostovanju kod Tottenhama - piše u saopćenju na klupskoj web stranici.

Uz to, Bournemouth se javno odrekao ovog navijača.

- Ovoj osobi, koju ne priznajemo kao navijača našeg kluba, doživotno zabranjujemo dolaske na naš stadion. Diskriminaciji nema mjesta u bilo kojem području društva, a ovakvi ispadi nemaju apsolutno mjesto ni u našem klubu niti među našim navijačkim bazama. Zgroženi smo i ljuti što se ta osoba ponašala na ovaj način - poručili su iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.