open-navfaktor-logo
search
Pozivnica (pre)skupa
OKK Sloboda otkazala nastup u ABA 2 ligi
OKK Sloboda Tuzla u sezoni 2020/2021 neće igrati u ABA 2 ligi.
07.10.2020. u 13:14
get url
text

Uprava kluba, na čelu sa predsjednikom Aidom Berbićem, odlučila je da ne učestvuje u regionalnom takmičenju ove sezone.

Tuzlaci su objasnili i razloge zbog kojih su otkazali učešće u regionalnom takmičenju, odnosno objavili su pismo koje su dostavili boardu ABA 2 lige.

- Na sastanku klubova ABA 2 lige održanom 7. septembra putem zoom platforme, predstavnik OKK Sloboda Tuzla - predsjednik Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene "pozivnice" koju bi klubovi trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventualnom smanjenju cijene biti donesana na boardu ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivnice, što je u ovom momentu za naš klub previše.

Naime, ABA2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom, interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli, praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica... Sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21 ne učestvujemo u regionalnom takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali je 50.000 eura veoma visoka cijena, za koju ne dobivamo ništa zauzvrat. Ostalim ekipama, kao i rukovodstvu Lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema i prekida izazvanih virusom COVID-19, te se nadamo da ćete imati razumjevanja za naše razloge - piše u dopisu OKK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.