open-navfaktor-logo
search
Kup kralja
Okršaj velikana: Gdje gledati večerašnji El Clasico?
Večeras od 21 sat se igra treći ovosezonski El Clasico. U prvoj utakmici polufinala Kupa kralja, snage će u Madridu odmjeriti Real i Barcelona.
02.03.2023. u 13:56
get url
text

Nakon neuspjeha u prethodnom duelu s Kataloncima u završnici Superkupa Španije, trener  Kraljeva Carlo Ancelotti i njegovi izabranici u puno boljem raspoloženju dočekuju ovaj duel, jer forma im je definitivno u usponu, dok protivnik odjednom djeluje ranjiv.

S druge strane, Barcelona je na otvaranju ove godine pod Xavijem Hernandezom djelovala nedodirljivo, ali u posljednje dvije sedmice doživjeli su pad forum.

Real će biti favorit u večerašnjoj utakmici jer Xavi neće moći računa na najveće zvijezde tima Roberta Lewandowskog, Ousmanea Dembelea i Pedrija.

Ancelotti, sa druge strane, ima tu sreću da su mu gotovo svi igrači na raspolaganju, a susret će jedino propustiti David Alaba i Ferland Mendy.

Real i Barcelona posljednji put su se u polufinalu Kupa sastali 2019. godine kada je Barcelona slavila, a na kraju i osvojila trofej.

Kraljevi za trofej u ovom takmičenju ne znaju od 2014. godine kada nakon produžetaka savladali Barcelonu čudesnim golom Garetha Balea.

Gedatelji u Bosni i Hercegovini večerašnji El Clasico mogu pratiti na kanalu Arena 1 Premium.

Revanš je na programu 5. aprila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.