open-navfaktor-logo
search
Otvorene kapije
Olgun nakon blamaže časti navijače Čelika
Zeničani su prošle sedmice suspendovani zbog dugova, nisu odigrali meč protiv Želje na Grbavici i susret je registrovan službenim rezultatom 3:0
07.11.2019. u 16:45
get url
text

Čelik je isplatio dugove prema bivšim igračima i uposlenicima, dokaze dostavio u Fudbalski savez BiH pa je stekao uvjete za odigravanje utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovoine protiv Zvijezde 09.

Zeničani su prošle sedmice suspendovani zbog dugova, nisu odigrali meč protiv Želje na Grbavici i susret je registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist sarajevskog tima. Sada su iz Čelika odlučili častiti navijače besplatnim ulazom za narednu domaću utakmicu.

Još uvijek nije zasjedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH, koja će tek odrediti dodatnu kaznu zeničkom premijerligašu, kojem prijeti oduzimanje od tri ddo 12 bodova.

- NK Čelik Zenica na institiranje predsjednika kluba Aydina Olguna odlučio je da ulaz na utakmicu između Čelika i Zvijezde 09 bude besplatan za sve posjetioce,simpatizere i navijače. Na ovaj potez odlučili smo se kako bi se ispričali navijačima za neugodnosti proteklih dana, te omogućili igračima što veću podršku u jednom veoma bitnom momentu za klub - saopćeno je.

- Nakon svih dešavanja, nadam se da ćemo u subotu ponovo poslati lijepu sliku sa Bilinog polja, te da će naš klub uz veliku podršku navijača ostvariti pobjedu - poručuju iz Čelika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.