Izuzetno važan susret za Vukove, u kojem žele doći do novih bodova u duelu sa ekipom koja također želi trijumf, koji bi ih ostavio u utrci za plasman u evropska takmičenja.

Aladin Šišić proglašen je za najboljeg fudbalera na utakmici prethodnog kola protiv Željezničara, kada su Vukovi slavili pobjedu rezultatom 2:1. Krilni napadač je svoju dobru igru krunisao pogotkom za pobjedu, a kako sam kaže to je bila pobjeda kolektiva.

- Kada u dva mjeseca savladate Željezničar na Grbavici u dva navrata, to je pokazatelj da posjedujete kvalitet. Dobio sam nagradu za igrača utakmice, ali mislim da je ovo bila pobjeda kolektiva. Nismo gubili glavu kada smo primili pogodak, ostali smo skoncentrisani, kompaktni i na kraju smo iskoristili naše prilike i osvojili tri velika boda, rekao nam je u najavi duela narednog kola napadač Olimpika.

U narednom kolu na Koševo dolazi ekipa iz Tuzle.

- Radi se o vrlo dobrom timu, koji je u proljetnoj sezoni u Premijer ligi BiH upisao samo jedan poraz, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Poznajući trenera Musemića siguran sam da neće odustati od svog stila igre niti u jednoj utakmici, pa tako i u ovoj koja je pred nama.

Na nama je da se postavimo na terenu, kao u prethodnim utakmicama i da čekamo svoje prilike, kojih će sigurno biti i probamo ih iskoristiti. Do kraja je ostalo malo utakmica i svaki bod nam je bitan. Nadam se da ćemo dobru partiju sa Grbavice ponoviti i u ovom duelu i stići do prijeko potrebnih bodova za bijeg sa dna tabele - rekao je Šišić.

Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase igra se sutra (ponedjeljak) od 15 sati uz direktan prijenos na platformi MojaTV.