Četvrtak, 07.12.2023.
FOTO: Općina Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo podržava projekat "Stvaramo životne šampione"

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović dodijelio je mladim nadama plavog kluba s Grbavice - FK "Željezničar" sportsku opremu doniranu kroz projekat "Stvaramo životne šampione".

Radi se o projektu podržanom od ERASMUS-a i UEFA-e fondacije za djecu koji je prepoznao da se treneri ovog kluba zalažu za evropsku standardizaciju u obrazovanju mladih igrača.

- Općina Novo Sarajevo prva je "sportska općina" u BiH, koja direktno podržava sport i kulturno-sportske aktivnosti, mlade nadarene sportiste koji BiH predstavljaju širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način. Jedinstveni smo po tome što u budžetu imamo planiranih tri posto za sport i dva posto za kulturno-sportske manifestacije - naglasio je načelnik Tanović.

Inače, od 2020. godine Općina Novo Sarajevo je za rad i funkcioniranje FK "Željezničar", te rekonstrukciju pomoćnog terena izdvojila više od 2.000.000 KM.

Fokus projekta "Stvaramo životne šampione" nije samo na fudbalu. U srcu projekta je misija izgradnje solidarnosti i suživota u našoj regiji kroz sport, obrazovanje i zajedničko djelovanje.

- Ideja životnih šampiona je zapravo da svako dijete treba da bude šampion, šampion lijepog ponašanja, fair playa, solidarnosti i tolerancije, a da u tom procesu ključnu ulogu igraju treneri. Trener ne treba da bude usmjeren samo na stvaranje novog Ronalda i Messija već da svako dijete koje izađe na teren uživa u svemu što se tamo dešava - kazala je direktorica projekta Aleksandra Knežević.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh