open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Oprez zbog smanjene vidljivosti i učestalih odrona
Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. BIHAMK izdvaja autoput A-1 Tarčin - Zenica, kao i magistralne puteve: Sarajevo - Foča, Vitez - Travnik, Donji Vakuf - Bugojno - Kupres i Zenica - Doboj.
23.12.2020. u 08:17
get url
text

Pažnju skreću i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na asfaltiranju magistralnog puta Živinice - Šićki Brod (u naselju Husino) danas i sutra bit će obustavljen saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravac je preko Međaša ili preko Donjih Dubrava i Par sela.

Radovi na asfaltiranju izvodit će se danas i u naselju Nadioci na putu Kaonik - Vitez, zbog čega će se saobraćati usporeno, a zbog pojačane frekvencije saobraćaja na ovoj dionici, moguće su duge kolone vozila u oba smjera.

Zbog neophodnih radova, danas će u vremenu od 08 do 15:30 sati tunel Vranduk II (Zenica - Nemila) ostati bez napajanja električnom energijom, pa vozače molimo da voze opreznije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćio je BIHAMK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.